Bladblazers en boekhouding, de overeenkomsten

Bladblazers

Bijna elke huishouding heeft tegenwoordig wel een bladblazer. Een bijzonder handig apparaat. Je stopt de stekker erin, blaast een beetje in het rond en je stoep is weer schoon. Klus geklaard!

 

Boekhouding

In de administratie wereld van tegenwoordig kom je vaak aanbiedingen tegen van pakketten, die je van alles aanbieden. “Automatisch boekhouden”, “Efficiënter werken met scan en herken”, “Elke dag een bijgewerkte boekhouding, zonder dat u er iets voor hoeft te doen zijn zomaar wat kreten dat je op het internet kan vinden. Je opent het pakket, drukt op wat knopjes en de administratie is gedaan. Klus geklaard!

 

De overeenkomsten

Dat werkt simpel. Maar dan, het weer slaat om, krachtige wind en de bladeren waaien weer vrolijk verder. Als je geluk hebt bij de buren, maar waarschijnlijk krijg je ze van de andere buren terug.

 

Zo werkt het ook bij zelf boekhouden. Het pakket verwerkt alle boekingen wel, maar komt het wel op de juiste plek terecht? Wordt het in de juiste rubriek verwerkt, kloppen de BTW codes, zijn er fiscale beperkingen enzovoort. Zolang de fiscus niets ziet, is er “niks aan de hand”. Maar pas op, als ze wel iets ontdekken dan kunnen de problemen onoverkomelijk zijn.

 

Mijn oplossing

Wat kunt u eraan doen? Bij het bladblazen is het simpel. Blaas alles op een stapel en ruim dat op. Bij het boekhouden is dat niet zo simpel, trucjes kunnen aangeleerd worden. Maar de regels van de trucjes wijzigen nog wel eens. Goede en korte lijnen met een geschoold en bekwaam deskundige belastingconsulent zijn daarbij noodzakelijk.

 

Werken met een veilig pakket waar je ten alle tijde (gezamenlijk) in kan werken is de oplossing waar ik voor gekozen heb. Een pakket die aan alle administratieve en fiscale eisen voldoet, maar waar mijn klanten (als ze willen) in kunnen werken (meekijken / factureren), maar waarbij ik de zorg heb dat alle blaadjes de goede kant op staan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *