Uitvaartverzekering nog zinvol?

U kent het vast wel. De flyers van verzekeraars om de kosten van uw uitvaart te verzekeren.

U bepaalt zelf hoe uw afscheid eruitziet en kiest u een verzekering die daarbij past. Onze verzekeringen dekken veel meer dan alleen de kosten van de begrafenis.

Heb ik zelf ook een uitvaartverzekering?

Nee, dat heb ik niet.

  • Allereerst om de heel eenvoudige reden dat ik nu leef en mijn nabestaanden liever met een warme hand geef dan met een koude hand.
  • Ten tweede wil een dergelijk verzekeringsmaatschappij er natuurlijk ook aan verdienen. De flyers, reclameuitingen en alle personeel moeten natuurlijk ook betaald worden. Daar zou ik dan aan meewerken, maar wat blijft er uiteindelijk over om besteed te worden aan mijn uitvaart.
  • Ten derde heb ik persoonlijk een ander verzekering wat tot uitkering komt bij mijn overlijden (ze doen het er maar mee).

Is het niet handiger om zelf te sparen voor mijn uitvaart?

Mijn antwoord daarop is JA.

Mijn nabestaanden mogen een flink stuk van de eventuele erfenis middels een aangifte erfbelasting afdragen aan de belastingdienst. Het percentage dat afgedragen dient te worden is tussen de 10% en 40% (ervan uitgaande dat de erfenis de vrijstelling te boven gaat).
Church: Couple Sad at Graveyard Ceremony
Echter de kosten van de uitvaart is hierbij aftrekbaar!

U mag begrafenis- of crematiekosten van de erfenis aftrekken. De begrafenis- of crematiekosten moet u verminderen met ontvangen uitkeringen van de uitvaartverzekeringen.

Aangezien de kosten van de verzekering niet aftrekbaar zijn, zijn dit punten die u in uw afweging mee kunnen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *